tiistai 29. heinäkuuta 2014

Rv 37

Ensiksi, sori postausta tulee vasta tänään. 

Eli eilen viikkoja tuli 37 täyteen, Pähkinä on siis täysiaikainen! Nyt alkaa jo jännittämään kaikki tuleva. Juuri vasta alkuraskaudessa jännitin raskautta, yritin sisäistää että sisälläni ihan oikeasti kasvaa pieni ihme ja samalla pelkäsin keskenmenoa suuresti. Luulin, että tässä kohtaa pelkäisin kohtukuolemaa, mutta jotenkin asia ei edes ole tullut mieleenkään. Toki välillä kun näillä kuumilla helteillä on masussakin hiljaisempaa, käy mielessä että onhan pieni varmasti hengissä. Lopulta hetken päästä on pienet venyttelyt pidetty eikä asiaa ole sen enempää tarvinnut pelätä. 

Rv 37+0 iltamasua kera venyttelyn. Illalla kuvassa näkyy selkeästi myös tuo napa, joka yläosastaan yrittää puskea ulos. Alakylkiin yrittää kovaa vauhtia ravata raskausarpia, saa nähdä leviääkö vielä mahankin puolelle. Ylempänä näkyy pari kutinaraapaletta. 

Viime perjantaina kutina vain lisääntyi jaloissa sekä käsissä ja soitin synnärille. Synnärille siksi, kun neuvolaan olisi päässyt soittamaan vasta maanantaina. Puolet lauantaista vietettiinkin synnärillä, käyrät katsottiin ja verikokeet otettiin. Arvot olivat kunnossa mutta pääsin vielä lääkärin tarkastettavaksi. Kohdunkaula oli maanantain jälkeen lyhentynyt yhdellä sentillä, pituutta jäljellä siis 2cm ja vauvan pää tuntui aivan alhaalla. Ultrattii ja huomattiinkin että Pähkinä oli vetänyt kurperkeikkoja ja oleskeli nyt perätilassa. Hui! En ihmetellyt enään käytävällä tapahtunutta mylläystä, koko maha heilui ja johtui kääntymisestä. 4.8 synnytystapa arvioinnissä katsotaan samalla, onko vauva kääntynyt takaisin oikein päin, vai yritetäänkö kääntää. 

Pähkinällä oli tarpeeksi lapsivettä myös kääntymistä varten ja todennäköistä on, että kääntyy itse. Sykkeet ja rakenteet näyttivät hyvältä, samoin istukka sekä virtaukset. Vihdoinkin saimme painoarvion ja se oli 2490g, kuulemma todella siro neiti tulossa. Haaroista en saanut varmistusta, kun pieni istua kökötti niin siveellisesti. 

Nyt jatkan ekstemporee lomailua Vantaalla! :) Tänne ei pitänyt enään kesällä tulla, mutta sain sunnuntaina hienon älynväläyksen! Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

7 kommenttia :

  1. Mun navalle kävi samoin, mutta se kyllä palautui heti synnytyksen jälkeen paikoilleen :) Tsemppiä loppuraskauteen, pian sinulla onkin tuo pikkainen jo sylissä<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Juu tuo napa on puoliksi pullollaan, näyttää tosi hassulta. En malta odottaa että näen pikkuisen :)

      Poista
  2. Voi, olet noin pitkällä jo!:) Kohta se pikkuinen päättää jo ponkasta ulos, onnea hiiirmuisen paljon tulevaan synnytykseen!♥:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) <3 viimisen viikon aikana on supistellut niin paljon, että ihme jos ei oo muutoksia taas tapahtunut :)

      Poista
  3. Postista tipahti lääkärin lausunto, painoarvio olikin 2430g :D Ei saatu äitiyskortin käsialasta näköjään selvää :)

    VastaaPoista
  4. Sulla on todella kiva blogi, jään seurailemaan!:)

    Jos haluat käydä kurkkaamassa mun blogia, jossa myös palavasti aiheena esikoispojan odotus, nyt kuitenkin jo rv 40+4 mutta poitsua ei vielä kuulu :D
    Http://meri-l.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja tervetuloa seuraileen :) Käyn kurkkaamassa heti kun ehdin!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pähkinä♥

Lilypie Second Birthday tickers