perjantai 16. toukokuuta 2014

DIY: Dc-Fix Keittiöön


Ensiksi tervetuloa uusille lukijoille♥

Muhun on iskenyt aivan jäätävä pesänrakennus vimma. Koko ajan pitäisi olla rakentelemassa, tuunailemassa ja sisustelemassa asuntoa. Jos en keksi asunnolle jotain, väkertelen vanhoista tavaroista uutta tai sitten kokkaan :D 


Dc-Fix


Eilen innostuin muokkailemaan meidän keittiön ilmettä. Pari päivää ehdin sulattelemaan ajatusta keittiön kaakeleiden piilottamisesta ja työtason ilmeen vaihtamisesta. Asutaan siis opiskelija-asunnossa, joten mitään suurta ja pysyvää ei voi tehdä. Pohdin kaupassa pitkään teenko valko-harmaan keittiön kaakeleiden mukaan vaiko keittiön kaappien mukaan hieman harmahtavan beigen.  Päädyin helpompaan ja halvempaan eli mentiin keittiön kaappien sävyn mukaan. Oon tosi tyytyväinen värivalintoihin, valitsin ne ihan ulkomuistilla noiden keittiön kaappien mukaan.  Hankalaa laittamisesta tuli lieden ja nurkkien kohdalla, koska maha oli jo tiellä :D 

Lopputulos kuitenkin miellyttää omaa silmää ja nyt kehtaan kuvata vähän tota keittiötä. Sori aurinko ehti laskea sillä välin kun hääräilin.





Päivänvalossa ja kaikkien koneiden kanssa se näyttää tältä :) 
Leipälaatikko olisi hankintalistalla ensimmäisenä tuonne reunaan jossa on leikkuulaudat ja muut. Markuskin oli tosi tyytyväinen ja meille tuli ihan luksus olo heti :D


Lasiset purnukat sain äidiltä lahjaksi viime vuonna ja pippurimylly tarttui mukaan kuolinpesästä.


Mitäs tuumaatte?

12 kommenttia :

  1. Hei, mikä mahtava idea! Me asutaan myöskin vanhassa rivitaloasunnossa, johon ei valitettavasti ole tehty kovinkaan silmää hiveleviä kaakelivalintoja, ja olen miettinyt pääni puhki, miten saisin ne piiloon. Kiitos tästä! Mistä hankit tuota kontaktimuovia? Onnistuukohan sen irroittaminen sitten muutettaessa helposti, mitä luulet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin hakemassa Bauhaussista :) Herranjumala sielä oli valikoimaa sitten paljon! N. 2m rulla maksoi 5,50e eli ei tuntunut kamalasti kukkarossakaan! Kokeilin jo eilen sitten tuota irrottamista että kuinka jää kiinni niin ihan nätisti lähti ja laatukin vaikutti sen verran hyvältä että luulisi lähtevän myös parin vuoden kuluttua hyvin.

      Poista
    2. Okei, täytyypäs suunnata sinne katselemaan! :) Onko tuo pinta muuten sellainen, että kestää hyvin vettä/muita roiskeita, kun se laitetaan myös hellan ja lavuaarin taakse?

      Poista
    3. Roiskeita tuo kyllä kestää ja helppo pyyhkiä! En usko että kuitenkaan kestää jos siihen päälle laittaisi kuumankattilan kun lämmöllä sain itsekin fiksailtua hankalia kohtia. Youtubesta löytyy ohjevideoita ja googlettamalla myös :)

      Poista
  2. ihania noi sirottimet ! :) Pitäsköhän munki meidän keittiön tasot vaan tommosella muuttaa ... O:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ite voin kyllä suositella! Onneks oli pakko saada heti noitakin ja päästä laitteleen. Seuraavana olis projektina laittaa makkarin lipasto valkoiseksi noilla ;) Saa nähä mitenkä käy, meneekö ihan mönkään. Mä tykkään kans paljon noista äidin antamista sirottimista, törmäsin samanlaisiin jossain kaupassa myöhemmin mutten muista missä.

      Poista
  3. Tuo on kyllä hyvä idea! :) meillä on tässä vuokra-asunnossa kaakeleiden lisäksi myös hirvittävät keittiönkaapit! Voisin fixata koko keittiö tuolla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinasin heittää kans kaapitkin :D Juuri fixailin makuuhuoneen lipastoa valkoiseksi, en raaskisi antaa maalata sitä, saa nähä jääkö kamala tarrapinta kun ottaa joskus pois...

      Poista
  4. Hei! Oon itekin suunnitellu laittavani vuokrakämpän keittiön uusiksi tolla muovilla. Laitoitko suoraa kaakeleiden päälle vai laitoitko jonku levyn alle? Ja mitenkä on pysyny paikoillaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puhdistin pinnat Tolulla ja laitoin suoraan kaakeleiden päälle :) Väliin jääneet ilmakuplat on ajan kanssa lähteneet (En saanut raskausmahan takia hankalista kohdista korjailtua). Ei oo lähtenyt repsottamaan eikä irtoilemaan, ainoastaan yhteen kulmaan on pieni palkeenkieli tullut, kun Aqvia laitetta on hinailtu edes takaisin.

      Poista
  5. Hei! Kiitos vinkistä! Ihana lopputulos!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pähkinä♥

Lilypie Second Birthday tickers