sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Uusi vuosi ja kämppä


Ehdin pikaisen postauksen tässä raapaisemaan. Eli hengissä vielä ollaan mutta muuton ja joulun takia en oo ehtinyt kirjoitteleen. Neidille varataan aikaa ihan ensimmäiseen neuvolaan jossa kävin alkuraskaudessa. Mutta aikaa pääsen varaamaan vasta loppiaisen jälkeen, joten nähtäväksi jää koska uusi aika saadaan. Joulu meni mukavasti sukulaisten keskellä, suunnitelmiin tuli vähän mutkia matkaan mutta niistäkin selvittiin sopivilla ratkaisuilla. Uutta vuotta päästiin viettämään uuteen asuntoon ja ai että mä tykkään tästä! Kaks kerrosta, kaks vessaa, kodinhoitohuone, kaks makuuhuonetta ja rappujen alla säilytyskomero. Olkkari ja keittiö on yhdessä. Ihmeteltiin keittiön ratkaisua, tää on naurettavan pieni kun työskentelytilaakin on vain 30cm eikä mikrolle ole paikkaa. Mutta onneksi keksin hyvän tilaratkaisun ja nyt meillä onkin n. 17 neliön kokoisessa olkkari-keittiössä sohva, vitriini, sohvapöytä, tv taso, kaks lipastoo, yks hylly sekä keittiönpöytä ja pari tuolia. Ihmettelen miten hyvin tänne saatiin mahdutettua kalusteet ilman että tarvii pomppia niiden yli. Parempaa kuvaa laitan kun ollaan saatu kaikki tavarat paikoilleen ja siivottua. 
 
Asunto on siis kahdessa kerroksessa ja Jessicalle saatiin isompi huone kuin edellisessä asunnossa. Pitkään mietittiin että halutaan itselle tuo vaatehuoneella varustettu makkari, mutta eihän meidän jenkkisänky mahtunut sinne kunnolla. Siitä tuli siis Jessin huone, josta näkee koko Tampereen keskustan. Näkyi raketitkin oikein mukavasti :) 
Ihanaa alkanutta vuotta kaikille ja palailen paremmalla aikaa postauksien äärelle :) 

13 kommenttia :

  1. Asunto vaikuttaa tosi kivalta! Teetkö asuntopostauksen? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo teen kun sitä on pari kertaa pyydetty :) ja tekisin ilman pyyntöäkin :D

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Jos tässä nyt ehtisi kyhäileenkin siitä jotain :D

      Poista
  3. Noin pieni kämppä kahdessa tasossa on älyttömän epäkäytännöllinen enkä edes harkitsisi.. etenkin lapsen kanssa. Kaikki aika kuluu yleensä keittiö-olohuoneakselilla ja jos se on vain 17 neliötä niin aivan järjettömän pieni kolmelle ihmiselle. Teidän vanhassakin kämpässä oli paljon enemmän tilaa. Sitten kun tyttönne on isompi niin suurin osa lapsenne tavaroista raahataan alakertaan, koska harvemmin noissa makkareissa tulee hengattua ja aina on väärä lelu eri kerroksessa. ja 17 neliötä täynnä romua. Noh, kukin tavallaan, mutta ite en pystyis hengailemaan noin hankalassa kämpässä lapsen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää uus asunto on aivan mahtava meille :) Vieraitakin mahtuu kahvitteleen. Keittiö-olohuone tuntui aluksi vähän hankalalta mutta ei meillä ole tarvetta isommalle tilalle ja asunnon muut hyvät asiat sijaintinsakin puolesta peittoaa 17 neliöö heti :) Ei kaikilla ole varaa asua isoissa asuinnossa enkä halunnut jäädä myrkkypallojen ja känniläisten ympäröimään taloon jonka asunto oli kolkko laitosmainen. Pääasia meille on että kaikki ollaan viihdytty täällä ja se että apu on kävelymatkan päässä niin pärjään päivisin paremmin jos jotain vaikka tuleekin :)

      Poista
  4. Ikävä sanoa, mutta kun katselin Erilaiset äidit -jaksoa äsken, niin kylläpä tuli käsitys äidistä, joka omi vauvan lähes täysin itselleen. Blogi vahvisti minäminä-käsitystä. Harmillista, sillä tytön isä vaikutti todella sympaattiselta ja kunnolliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi jos sellainen kuva tuli. Ohjelmahan kertoo erilaisista äideistä eikä kuvauksien aikana saatu paljoa materiaalia koko perheestä kun Markuksen työt olivat Vantaalla joissa meni koko kesä ja arkisin kuvaukset olivat päivällä jolloin melkein aina Markus oli koulussa :) Kunnollinen isä ja mies Markus onkin, siitä sait ihan oikean käsityksen kyllä :) Ja mitä blogiin tulee, en käsittele kauheesti Markuksen ja mun asioita täällä, kun niin ollaan sovittu. Toki muutamia postauksia on meistä ja Markuksestakin olemassa. Blogi siis kattaakin minä-vauva-koti akselin :)

      Poista
    2. Ok, hyvä niin. :) Jotenkin siinä ohjelmassa toitotettiin koko ajan, että "minä hoidan vauvan ja mies muut asiat", vaikka en tiedä, johtuiko asia edes imetyksestä. Joten jäi sitten sellainen väärä kuva. Monesti vaan oikeastikin käy niin, että isästä tulee heti alusta lähtien vähän "kakkosvanhempi", kun äidit ovat niin innoissaan ja isä mukamas tekee kuitenkin vähän väärin, kun tekee omalla tavallaan. Tuttavapiirissäkin näkynyt tätä vähän. :-/

      Poista
    3. Kiva kun vastasit vielä :) 2vko meillä meni niin että mä hoidin pääasiassa vauvan kun en kunnolla muuta pystynyt tekeen kipeen haavan takia ja Markus hoiti muut. Sitä mukaan kun ite toivuin ja Markus sisäisti isyyden niin työnjaot puolittui ja nyt tehdään tasapuolisesti kaikki :) sitä on ihana katsella kun isä ja tytär leikkii ja pelleilee :)

      Poista
  5. Ja korjaus edelliseen, jossa todnäk sanoin Erilaiset... Siis Toisenlaiset äidit.

    VastaaPoista
  6. Hei! Toisenlaiset äidit jaksossa näkyi teidän ihana sängynpääty... mistä se on!? :))

    VastaaPoista
  7. Se on itse väsätty :) blogista tunnisteella makuuhuone löytyy tarkemmin :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pähkinä♥

Lilypie Second Birthday tickers